U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Hoe veilig is jouw werksituatie?

 

Om de één of andere reden is de afgelopen tijd het thema ‘veiligheid’ meerdere malen actueel geweest in mijn werk. Ken jij dat? Dat een thema zich herhaalt totdat je er echt eventjes aandacht aan besteedt?

Veiligheid was bij mij een thema omdat een klant zich onveilig voelde door de snelle veranderingen op het werk, ze wist niet meer waar ze aan toe was en wat ze kon doen om het team bij elkaar te houden. Omdat een andere klant zich door zijn directie ‘bedrogen’ voelde door besluiten die onaangekondigd werden geïmplementeerd. Omdat een cursist mij heeft geïnterviewd over hoe ik elke keer tijdens mijn trainingen zorg voor veiligheid in de groep.

Vandaar mijn vraag aan jou, hoe veilig is jouw werksituatie, voor jou en je collega’s? En met veilig bedoel ik niet de fysieke veiligheid, maar de emotionele en mentale veiligheid. 

De tekenen van onveiligheid

Onveiligheid in de werksituatie kun je herkennen door bijvoorbeeld de volgende symptomen: lees verder >>

8-5-2017

Hoe jij minder streng voor jezelf kunt zijn

'De hoge lat' was de laatste tijd een terugkerend thema in mijn trainingen en coaching. Hoe streng mensen voor zichzelf zijn, hoe hard ze hun best doen om controle te houden of krijgen over hun situatie, hun werk, hun leven. Hoe veel ballen ze in de lucht 'moeten' houden en hoe hoog ze de lat voor zichzelf en anderen hebben.

En toen liep ik er zelf ook even tegenaan. 

Lees hier hoe je minder streng voor jezelf kunt zijn en hoe ik dat deze week heb gedaan.

Lees verder >>

22-3-2017

Hoe goed manage jij jezelf?

Als je heel eerlijk bent, welk antwoord zou jij dan geven op de vraag: "Hoe goed manage jij jezelf eigenlijk?" 
Ben je best tevreden? 
Vind je dat je het super-goed doet? 
Of ben je wellicht druk bezig om van alles en nog wat te managen in plaats van jezelf?

Pas geleden had ik een mooi gesprek met Ilse, een hele goede, gedreven en succesvolle projectleider, en toch ging er iets mis.

Lees verder >>

27-2-2017

Help, mijn collega is een klager!

Laatst vroeg een klant tijdens een training aan mij: “Ik heb een collega, die

 me zo ontzettend irriteert, ik word daar zo moe van, ik voel me al vervelend als ik haar stem hoor. Hoe kan ik daarmee omgaan? 

In dit artikel, dat ik schreef voor Vrouw en passie, geef ik je tips hoe je daarmee om kunt gaan. Lees verder >>

23-2-2017

Van valkuilgedrag naar zelfsturing

Verleden week had ik een heel mooi coachgesprek met Marieke. Zij had er last van dat ze het veel te druk had. Al pratende kwamen we achter haar grootste valkuil. Ze vertelde me: “Ik vind het niet makkelijk om sommige taken of klusjes door anderen te laten doen. Voordat ik het in de gaten heb, heb ik al “Oh, dat doe ik wel eventjes” geroepen. Ik weet echt wel dat al die “eventjes” bij elkaar opgeteld, mij uiteindelijk veel tijd kosten. Waarom blijf ik dat nou toch doen?”

Waarom trap je daar toch steeds weer in?

Valkuilgedrag is dat gedrag van jezelf waar je niet meer effectief bent, een vervelende stemming hebt of energie verliest. Voorbeelden van typisch valkuilgedrag zijn: controledrang, perfectionisme, please-gedrag en ongeduld. Lees verder >>

7-2-2017

Focus maakt het verschil

"Als ik 's ochtends naar binnen loop en ik kijk om me heen, dan zie ik het meteen. Of liever gezegd, ik voel het gewoon.... vandaag wordt een hectische dag. Want Marieke baalt ervan dat 'haar flexwerkplek' bezet was toen ze binnenkwam en Theo loopt te mopperen, op zoek naar Sandra, die zijn super belangrijke mail nog niet heeft beantwoord. Als mijn dag zo begint dan weet ik dat ik het ook druk krijg die dag. Daarom vind ik het soms gewoon zo fijn om een dag thuis te werken, dan krijg ik mijn eigen werk tenminste af." 

Esther zucht als ze me dit verhaal tijdens een training vertelt. En ze vraagt me: "Hoe los ik dat nou op?  Lees verder >>

30-1-2017

 De 9 voordelen van een slecht functionerend team

Het heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen, als je team niet goed samenwerkt.

  • Je hebt het lekker druk. Elke dag. Er is altijd wel een brandje dat ergens geblust moet worden. Oftewel, je hebt gewoon een extra baan erbij als vrijwilliger bij de brandweer.
  • Je dagen zijn super levendig, het is nooit saai. Want stel je voor dat alles op rolletjes zou lopen, dat zou toch ook saai zijn....
Lees verder >>
25-1-2017

Wil jij nu meteen al meer weten en doen? 

 Download dagelijkse do's en don'ts

 

Download nu de gratis Dagelijkse do's en don'ts.

20 praktische tips voor teamleiders, managers en  iedereen die intensief met anderen samenwerkt en die deze samenwerking graag goed wil houden over verbeteren. 

Download

 

Inspiratie in je mailbox

 
 
 
Schrijf je hier in om mijn praktische tips en adviezen rechtstreeks in je mailbox te ontvangen. Zo blijf je op de hoogte, alert, up-to-date en geïnspireerd.
 

Wat kan ik voor je betekenen?

Stel me hier jouw vraag. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Je gegevens zijn beschermd, ze zijn alleen voor mij bestemd.

Bekijk hier de Privacyverklaring 

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?