U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Waarom ben ik trainer en coach?

Ik ben een rasechte idealist. Soms niet makkelijk of zelfs een beetje naïef, maar ik geloof er gewoon in dat er altijd een mogelijkheid is om het leven nog beter, fijner, mooier en gelukkiger te leven. Het is mijn ideaal dat mensen nog veel meer met vertrouwen, respect, verantwoordelijkheid, openheid en eerlijkheid met elkaar om kunnen gaan. Er is dagelijks al zoveel tegenslag, onveiligheid en onzekerheid. We hebben onze geliefden, familie, vrienden en collega’s hard nodig om elkaar te steunen, te motiveren, te inspireren en lief te hebben. Zodat we als mens het beste uit onszelf, elkaar en ons leven kunnen halen. Als we in ons contact met anderen wantrouwen, onveiligheid, egoïsme, oneerlijkheid  of disrespect tegenkomen, dan heeft dat grote gevolgen voor ons gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen, plezier en geluk. En dat is zo onnodig en doodzonde. Dat raakt me diep, want het hoeft niet zo te gaan.

Daarom werk ik als trainer en coach, omdat ik een verschil wil maken, zodat ik mijn idealen ook op de werkvloer kan verspreiden en collega’s elkaar meer gaan steunen en waardevoller gaan samenwerken. Er is meestal niet heel veel voor nodig om weer in een positieve flow te komen, voor jezelf en voor de ander. Om elkaar te steunen in plaats van tegen te werken. Om jezelf uit negatieve patronen of een neerwaartse spiraal te halen. Zodat je zelf ook weer een positief verschil kunt maken, voor jezelf en je collega’s. 

Met mijn handen in mijn haar

Ik weet het nog als de dag van gisteren: het moment waarop ik letterlijk met mijn handen in mijn haar zat. Het is alweer jaren geleden en toch weet ik het nog goed. Ik werkte als hoofd van een afdeling van 8 medewerkers in de vastgoedsector. Er waren eilandjes, sommige collega's gingen goed met elkaar om, anderen helemaal niet. Ik moest alles controleren, want anders ging het gewoon niet goed. Althans, dat dacht ik. En terwijl ik bijna elke dag wel werk mee naar huis nam, een steen in mijn maag voelde als er tijdens het teamoverleg weer 'oud zeer' naar boven kwam of een aantal medewerkers tientallen redenen konden opsommen waarom het werk niet af was, nam de directie het zoveelste besluit tot reorganistaie of invoering van een nieuw automatiseringsysteem.  Help! Ik had veel plannen met het team, zag wat er allemaal mogelijk was, maar ik wist gewoon niet hoe ik mijzelf en mijn team op de rit kon krijgen. 

Inmiddels heb ik afscheid genomen van de vastgoedsector en werk ik al meer dan 10 jaar als trainer. Ik vind mensen nou eenmaal leuker dan stenen. 

 

Hoe doe ik dat dan?

Ik hou ervan om dingen die ingewikkeld lijken, simpel te maken. Dus geen oeverloos veel theoretische modellen en kaders, maar eerlijk, simpel, snel en effectief. Het gaat erom dat het in de praktijk gewoon werkt! Oftewel, ik ben een pragmatische idealist en ik hou van resultaat en het antwoord op de vraag: "Hoe doe ik dat dan?"

Mijn visie op werk en leiderschap

Ik ben er van overtuigd dat je enorm veel invloed hebt op je werk, je resultaten, je team, je (werk)geluk. Veel meer dan jij wellicht denkt. Als jij sterk en duidelijk in je schoenen staat, dan groeit je omgeving met je mee. Als jij de juiste focus hebt, dan merk je direct dat het weer stroomt. Voorwaarde is wel dat je jouw doel, je focus en je koers helder hebt en kunt overbrengen op anderen. Daarnaast is het ook handig als je kunt omgaan met verschillende mensen en verschillende belangen. Gedrag en communicatie is heel simpel, als je het maar niet ingewikkelder maakt dan het hoeft te zijn en als je je bewust bent van wat je wilt en wat je doet.

Als jij nuchter, praktisch en effectief aan de slag wil gaan met jezelf, je communicatievaardigheden, je daadkracht of je mindset, dan kan ik je helpen. Je zult het niet altijd even prettig vinden, want ik ga je dingen zeggen  en laten zien die je misschien liever niet had willen weten. Ik ga je uitdagen om echt anders naar je eigen gedrag te kijken en te experimenteren met nieuwe inzichten en vaardigheden. Daar heb je wel een beetje lef en motivatie voor nodig en vooral ook wat zelfspot en humor. Want ja, er zal ook eens iets mis gaan, je hebt toch ook niet in één dag leren autorijden?

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat

  • Mijn oudste kind al het huis uit is en studeert in Amsterdam.
  • Ik één puber in huis heb die mij soms een behoorlijke spiegel voorhoudt.
  • Ik soms echt te laat naar bed ga omdat ik toch nog een aflevering van mijn favoriete serie wil zien, zoals zoals Grey's Anatomy of House of Cards.
  • Ik nog nooit heb geraden wie 'De Mol' dit jaar weer is.
  • Ik ooit nog eens op een Harley door de VS wil toeren. 
  • Ik een hekel heb aan politieke spelletjes.
  • Ik al sinds 2006 werk als gecertificeerd NLP trainer
  • Ik de beste lasagne van de wereld kan maken.
  • Ik erg fanatiek word als we Monopoly spelen.

Stap voor stap ben ik je vraagbaak, je sparringspartner, je trainer en je coach, je criticus en je grootste fan, zodat jij kan doorgroeien naar het volgende niveau.

Wil je meer weten of direct samen aan de slag? Je weet me te vinden.

 

Ingrid Smit
Je team voor elkaar

Mobiel: 06 2880 4502 

Wil jij nu meteen al meer weten en doen? 

 Download dagelijkse do's en don'ts

 

Download nu de gratis Dagelijkse do's en don'ts.

20 praktische tips voor teamleiders, managers en  iedereen die intensief met anderen samenwerkt en die deze samenwerking graag goed wil houden over verbeteren. 

Download

 

Inspiratie in je mailbox

 
 
 
Schrijf je hier in om mijn praktische tips en adviezen rechtstreeks in je mailbox te ontvangen. Zo blijf je op de hoogte, alert, up-to-date en geïnspireerd.
 

Wat kan ik voor je betekenen?

Stel me hier jouw vraag. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Je gegevens zijn beschermd, ze zijn alleen voor mij bestemd.

Bekijk hier de Privacyverklaring 

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?